Sjælsø Maraton


Rute 1 - Sjælsøstien


Rute 1 er normalruten. Den byder på et par stigninger, da vi skal ned til Sjælsø, op til Ravnsnæsvej, ned til søen og op til Soldraget igen for at komme tilbage. Et stykke ad vejen følges Rudersdalruten - kendt fra Rudersdal Maraton.


Hver runde er 7 km og gentages dermed 6 gange for maraton og 3 gange for halvmaraton.


Selv om du ikke skal have noget at spise eller drikke, skal du ind og vende depotet hver gang, så længden på ruten passer.

Mål og start er ude på vejen ved indkørslen til huset.


Der vil normalt være markeringer med kridtpile og/eller flag de steder, hvor man skal dreje, og ellers kan man følges med en lokalkendt på første runde.


Rutebeskrivelse
Starten går fra Soldraget 10, hvor man enten kan løbe på grusfortov eller ude på asfaltvejen. Efter 400 meter drejes til højre ad Grøndalsvænge. For enden af den korte asfaltvej drejes til venstre ad Sjælsøstien, som er en bred grussti. Stien går ned mod søen via en trappe med brede trin. Efter et fladt stykke langs søen kommer vi til Jægerhytten og fortsætter ind i Eskemose Skov.

Efter skoven deler stien sig, og vi følger Sjælsøstien til højre ad Slugten. Efter 1 km er der en stigning op til Ravnsnæsvej, hvor ruten følger cykelstien og fortovet til venstre ud af byen og gennem rundkørslen. Efter byen er der marker og udsigt over søen. Det bliver til ca. 1 km på asfalt, inden vi drejer til venstre ad Sjælsøvej og ned mod søen igen. 100 meter nede ad vejen går ruten ind til venstre på grusstien, som skal følges det meste af vejen hjem. Nyd udsigten over søen, mens det går nedad!

Herefter følger ruten samme vej, som vi løb ud: Gennem Eskemose Skov, forbi Jægerhytten, op ad trappen, til højre ad Grøndalsvænge og til venstre ad Soldraget. Hils og hep på modløbere!


Sjælsø Rundt


Vi har løbet denne rute en enkelt gang. Måske vender den tilbage på et tidspunkt...


Ruten er 14 km, og der er stort depot ved start og mål samt 14 og 28 km. Lille depot ved ca. 8, 22, 36 km. Vi løber på asfalt, grusstier, to lange træbroer, en enkelt trafikeret landevej (2-300 meter), nogle km på en mindre trafikeret vej, gennem skoven og et stykke med single trail. Det er fint at løbe i asfaltsko. Ruten går i øvrigt gennem Rudersdal, Allerød og Hørsholm kommune. 


Halvmaraton løber én fuld runde og 3,5 km i modsat retning (tilbage hvor vi kom fra) og hjem igen for at ramme 21,1 km.


Der løbes ikke andre distancer på denne rute.Lysløjpen i Holte


Lysløjpen er en oplyst ski- og løberute på 2,37 km. Den skal gennemføres 18 gange for maratondistancen, og hver omgang har 38 positive højdemeter.


De 239 lygter er tændt til kl. 22 i vinterhalvåret. Hvis der ligger sne, er ruten forbeholdt skiløbere. 


Ruten starter ved Holtehallerne, Rudegård Idrætsanlæg, Kongevejen 464, 2840 Holte


Lysløjpen kan godt løbes i normale sko, men trailsko anbefales i tilfælde af vådt føre.

Læs mere om lysløjpen her.